Како облеката може да ви помогне во унапредување?

11.09.2019

Повеќето луѓе ја третираат модата како одраз на нивната личност, расположение, самодоверба. До одреден степен, истото важи и кога се облекуваат за работа.

Кога имате интервју за работа, деловна средба или презентација на клиент, сигурно се облекувате соодветно за да изгледате професионално и доверливо.

Меѓутоа, облекувањето за успех не престанува со интервјуто за работа. Она што го носите може да влијае на тоа како соработниците и менаџерите ве третираат. Еве неколку работи на кои треба да обратите внимание.

Влијанието на облеката на вашата кариера

Во корпоративниот свет, облеката е повеќе од само за прикривање или следење трендови. На некој начин, таа ви помага да напредувате во правецот кон кој се стремите да одите.

Се одразува на вашата самодоверба.

При презентирање на потенцијалните клиенти и продавање на вашите производи или услуги, соодветната облека ќе ви го даде кредибилитетот што ви е потребен за да склучите соработка со клиентите.

Покрај перцепцијата на другите луѓе, облеката исто така може да влијае позитивно и на вашата самодоверба.

Ви помага да се издвоите од вашите колеги.

Дали како вработен или само како личност, најверојатно претпочитате да се разликувате од другите. Луѓето се уникатни на свој начин, но облеката додава уште еден слој на оригиналност што им овозможува да издвојат, а тоа исто така важи и во работна средина.

Се разбира, надминувањето на очекувањата кога станува збор за вашата работа исто така треба да бидат вклучени.

Подобро претставување на вашата компанија.

Кога сте надвор од канцеларија и се среќавате со други луѓе во име на вашиот работодавец, изгледот може да ги одразува политиките и изгледот на бизнисот што го претставувате.

Дотерувањето исто така може подобро да ве подготви за било какви непланирани или импровизирани состаноци.

Повеќе новости
Претходно 14 предучилишни активности за да го подготвите вашето дете за училницата
29.08.2019

Вие не можете да верувате дека вашето малечко веќе започнува училиште - предучилишно, односно. Тоа е голема транзиција како за децата така и...

Види повеќе
Следно Како да пронајдете повеќе време во текот на денот и како да извлечете максимум од вашиот работен ден?
18.09.2019

Дали некогаш сте посакале денот да трае барем уште неколку часови повеќе?

Види повеќе